reklam alanı

Şanlıurfalı sanatçının yapıtı İstanbul'da sergileniyor...

Şanlıurfalı sanatçı Sinem Dişli'nin "İmgenin Maddesi, Kristalleşen Manzara" yapıtı İstanbul'daki sergide sanatseverlerle buluştu.

Şanlıurfalı sanatçının yapıtı İstanbul'da sergileniyor...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

İSTANBUL- Ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalarını sanatseverlerle buluşturan Şanlıurfalı başarılı fotpraf ve video sanatçısı Sinem Dişli, bu kez İstanbul'daki “Şeylerin Fısıltısı” sergisinde…

Küratörlüğünü Uras Kızıl’ın üstlendiği, “Şeylerin Fısıltısı” sergisi İstanbul'da SANATORIUM Tophane’de sanatseverlerle buluştu. “Şeylerin Fısıltısı”, Selim Birsel, Sinem Dişli, Sibel Horada, Emre Hüner, Ege Kanar, Çağla Köseoğulları, Ali Miharbi ve Yağız Özgen’in sergiye özel olarak üretilmiş ya da yeniden kurgulanmış manzaraya dair, araştırma temelli süreçsel üretimlerini bir araya getirdi.

Sergiye giden sanatseverleri Sanatçı Dişli'nin "İmgenin Maddesi, Kristalleşen Manzara" yapıtı karşılıyor.

Sergi, 10 Ocak 2026 tarihine kadar açık olacak.

SİNEM DİŞLİ KİMDİR?

Sinem Dişli, Urfa’da doğdu. 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Heykel alanında lisans eğitimini tamamladı ve Marmara Üniversitesi’nde Fotoğraf üzerine yüksek lisans yaptı. Tezinde “20. Yüzyıl Sanat Akımlarında Fotoğrafın Kullanımı ve Avangard Kavramıyla İlişkisi” üzerine yoğunlaştı. 2005–2008 yılları arasında İstanbul Modern’in Fotoğraf Bölümü’nde çalıştı. 2008’de fotoğraf ve görsel sanatları birleştiren disiplinlerarası projesi Özdirenç (Resistance) ile New York’taki School of Visual Arts’tan burs kazandı; ardından ICP (International Center of Photography) ve The Cooper Union’da eğitimine devam etti.

Disiplinlerarası işlerini içeren kişisel sergileri arasında Deep Time: Faces of Matter (2022), Hollows and Mounds (2019), Rutubet (2017), Cereyan (Currents) (2015), Anamnesis (2013), İntiba (First Impression) (2011), Özdirenç (Resistance)(2007) ve Anxiety (2004) yer almaktadır. Uluslararası alanda yer aldığı bazı sergiler: A Pillar of Smoke(Rencontres d’Arles, 2018), You Are What You Eat (Krakow Photo Month, 2019), Crystal Clear (Pera Müzesi, 2020), Sandstorm – And Then There Was Dust (Galerie im Körnerpark, Berlin, 2021), Sound is the Silence of the Image (Foto Wien, 2022) ve Future and Contemporaneity (14. Havana Bienali, 2022).

2018’de The New York Times tarafından “İzlenmesi Gereken 7 Umut Vadeden Fotoğrafçı” arasında gösterildi ve 2019’da Prix Pictet Ödülü’ne aday gösterildi. Katıldığı sanatçı rezidansları arasında Triangle Arts Association (2015), ISCP (2015), Marble House Project (2020), LMCC (2022), Residency On The Road (2023), Beykoz Kundura (2024) ve Nature, Art & Habitat Residency, Milano (2025) yer almaktadır.

Halen İstanbul ve New York arasında yaşayan ve çalışan Dişli, şu anda 2025 Venedik Mimarlık Bienali’ndeki Grounded sergisinde yer almaktadır.

 

Şanlıurfalı sanatçının yapıtı İstanbul'da sergileniyor...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.